Results 1 - 4 of 4 (Sorted by date)
Peer-reviewed Article
In Land Degradation and Development
Author:
Mrittika
Basu
Shalini
Dhyani
Shizuka
Hashimoto

Place attachment and ecocentric attitude are the important determinants of conservation behaviour, especially for traditionally managed landscapes. In this paper, we explore the relationship between place attachment and the ecocentric attitude of farmers engaged in Jhum cultivation (aka shifting/slash and burn cultivation) in the Zunheboto district...

Peer-reviewed Article
In APN Science Bulletin
Author:

CONSERVATION, RESTORATION AND management of forest resources are critical for addressing climate change. Nationally Determined Contributions (NDCs) are a vehicle for targeted climate actions, including those related to forest management, by countries towards contributing global efforts agreed under the Paris Agreement. Operationalizing climate...

Policy Report

The ASEAN State of Climate Change Report (ASCCR) provides an overall outlook of the state of play of climate change issues in the ASEAN region. ASCCR is also a forward-looking report, which includes recommendations on making the transition toward 2030 and on to 2050 for both adaptation and mitigation, considering ASEAN’s development context and the...

Commentary (Op. Ed)
グリーン・パワー

パーム油は、西アフリカ原産のアブラヤシの実を搾った油脂から作られる。日本で消費される植物油のうち菜種油についで2番目に多く消費され、国民一人当たり年に4~5リットル消費している(WWF 2015)。食用油、マーガリン・ショートニング、スナック菓子、化粧品、洗剤など幅広い用途に使用されている。また、ここ数年ではアブラヤシの種子からパーム核油を取り出した後の残ざん渣さであるパーム核殻が輸入され、国内のバイオマス発電で使用されるようになっている(滝沢 2015等)。よって、パーム油はその生産過程で生じる副産物も含めて、私たちにとって非常に身近な存在といえる。しかし、日本ではパーム油を使用する商品の原材料名には「植物油脂」と記載されるので、普段パーム油を消費しているという実感をもつのが難しく...